You are currently viewing 14 dages roadtrip i Scotland – En rejse uden for højsæsonen (vinter vanlife)

14 dages roadtrip i Scotland – En rejse uden for højsæsonen (vinter vanlife)

Intro

Der kan være fordele og ulemper ved at rejse i eller uden for højsæsonen. Vi vælger ofte at rejse uden for højsæsonen, da vi elsker at der ikke er så mange mennesker. Det giver både K og jeg en følelse af frihed. Ofte betaler vi så prisen i forhold til vejret, men det skræmmer ikke os.

Vi valgte at besøge Scotland i slutningen af december måned / start januar måned. Vi havde i samarbejde med Love Great Britain, som er en dansk/engelsk turistbureau fundet frem til at skulle roadtrippe i Scotland i de sidste dage af 2022 og de første dage i det nye år. Vi havde igennem campervan firmaet Bunk Camper lejet vores campervan, som skulle være vores rullede hjem de næste 14 dage imens at vi kørte igennem det skotske højland.

Ankomst til Scotland

Vi fløj med Ryanair fra Billund direkte til Edinburgh. Herfra tog vi en taxa til Bunk Campers kontor. Det ligger ca. 20min fra lufthavnen. Man kunne måske have håbet at de ville hente og aflevere en i lufthavnen, men det gør de ikke. Til gengæld er deres service og humør på alle andre måder i så høj kvalitet at det vejer op for dette.

Herefter blev vi introduceret i selve den campervan som vi skulle køre i. Vi har efterhånden kørt i en del forskellige rundt omkring i verden, men det skader aldrig at få frisket det hele op. Der er lidt tekniske ting mht vand/varme/strøm, men intet svært. Skulle man være i tvivl stod de på telefonen til rådighed alle ugens dage.

Da vi var færdige med at få vist hvordan det hele fungerede og færdig med at snakke og dirkke kaffe – Folkene ved Bunk Campers var så søde friske og sjove at snakke med. Det er den type mennesker som gør en i godt humør og giver en god oplevelse – Så satte vi os ind og startede bilen og kørte afsted.

Hvor skal du køre hen?

Vigtig viden: Disse lokationer har jeg lavet ud fra at du bruger det helt almindelige Google Maps til at finde vej. Et lille tip når du skriver disse lokationer ind, er at du sætter telefonen på flytilstand når Google Maps har loadet ruten. Appen virker fint offline og det sparer dig for brug af meget data. Jeg anbefaler dig også at du klikker ind på indstillinger på Google Maps og slår ”motorvejskørsel” fra. På denne måde kommer du ud på landevejene og oplever dem, i stedet for bare at brage igennem det hele.

Til sidst er det også vigtigt at pointere at disse lokationer er egnet til at vandre samt opleve smuk natur undervejs. Man behøver ikke at skulle gå hele dagen eller i flere dage, men alle lokationerne byder på fantastisk smuk natur, som klart skal opleves.

Lokationerne nedenfor skal simpelt hen bare kopiers og indsættes i Google Maps, hvor du nu har slået motorvejskørsel fra, herefter skal du/i nyde turen dertil og derefter i vandreskoene og afsted.

The Cobbler

Aonach Eagach

Ben Nevis

Cullin Hills

The Storr

Liathach

An Teallach

Stac Pollaidh

Suilven

Ben Macdui

Hvor kan jeg parkere og overnatte i min Campercan?

Som vi fik det forklaret af de lokale, så er reglen at man skal ind og overnatte på campingpladserne. Den uskrevne regel er at man godt kan parkere lidt mere offroad, så længe at man ikke genere eller forstyrre folk. Den er altid lidt tricky, da det positive ved at bruge campingspladserne jo også er at man støtter de lokale. Omvendt er der en friheds følelse i at kunne sove ude i det fri, hvor der ingen andre er.

Campingspladser:

Her er fordelen at du er i ”sikkerhed”. Der er også den fordel at der er bad og toilet til rådighed, samt ofte også el/vand som du kan fylde i din campervan. Det er langt nemmere at få det hele til at fungere på en campingplads, da du ved hvad du har

Overnatte i det fri

Fordelen ved det fri er at du, som i ordet selv, er fri. Du har ingen naboer, du har ingen omrking dig. Du har dig selv og naturen. Det er en fantastisk følelse, som for mig er de mange mangler værd. De mangler som jeg tænker på er fx: vandforsyning elforsyning toiletter og bad (så må du bruge det badeværelse/toilet der er i vanen eller udenfor i skoven)

Hvad gjorde vi ifht overnatninger i Skotland?

Vi overnattede i det fri (i campervanen) alle dage i Skotland. Vi ladede bilen op med strøm imens at vi kørte. På den måde behøvede vi ikke lede efter campingspladser eller andre steder med lade stationer. Toiletbesøgene gjorde vi faktisk udenfor, da vi ikke bryder os om toiletterne i en van. Ærligt så er det nemmere lige at hoppe udenfor og så er det klaret.  Da vi også var uden for selve højsæsonen, var det ingen problem at finde steder at holde, uden at genere folk.

Hvorfor vælge vinterperioden i stedet for højsæsonen?

I vinterperioden er der ingen tvivl om at der er koldere, mere blæsevejr, mere regn og ja dagene er også kortere. Disse ting afskrækker ofte folk for at rejse i denne tid, da de sammenligner alt med sommerperioden. Allerede her har man afgrænset sine rejsemuligheder til 1/3 af året kun. Jeg syntes det er en skam. Det er et syn, skabt af turistbranchen, som jeg ikke er enig i at vi skal følge. Der er MASSER af oplevelser at hente i vinterperioden. Det kolde vejr kan også piske en god stemning op. De hårde vindstød som vi fx lyttede til fra campervanen, er nogen vi stadig snakker om. De våde dage med styrtenes regn gjorde vi hyggelige i vanen med kaffe og kakao, i stedet for at ærgre os over at der ikke var sol. Én vigtig ting ved at rejse uden for højsæsonen er også at der ikke er særlig mange mennesker. At opleve det hele uden at stå i kø, holde i kø, høre andre, gå i vejen for andre – Du har Skotland for dig selv, hvilket jeg tror er en helt unik ting i forhold til højsæsonen.

Dernæst er tingene også billigere i vinterperioden. Priserne er lavere på ALT. Det er også til at forhandle om ting, hvis man gerne vil spare lidt ekstra.

Hvad tøj skal man have på når man tager sådan en campervan rejse i Skotland i vinterperioden?

Beklædningen er vigtig når man er ude at rejse, og det er i sær vigtigt når man rejser hvor der er vådt/koldt.

Til 14 dage i Skotland i en campervan, hvor der også skal vandres på forskellige steder, vil jeg anbefale:

Overkrop:

1 skaljakke

1 regnjakke

1 fleecetrøje

3 varme skiundertrøjer

3 tshirts

1 hue

1 sæt vanter

Underkrop:

3 par vandrebukser

2 par skiunderbukser

5 par uldsokker

5 par underbukser

1 sæt vandrestøvler

1 sæt vandresko

1 par sandaler/klipklapper til brug i vanen

Jeg brugte især mærket Revolution Race på denne rejse. Jeg havde blandt andet nogle af deres jakker støvler og bukser med, både for at teste dem, samt lave nogle billeder. Jeg kan varmt anbefale at bruge deres tøj til en sådan rejse som denne, eller til alle andre udendørs rejser.

Køb tøj/sko/tasker igennem dette link:  https://on.revolutionrace.dk/t/t?a=1658638397&as=1794199338&t=2&tk=1

Ved at du bruger dette link får du både rabatterne fra hjemmesiden, samt jeg får en lille betaling fra Revolution Race, som jeg bruger på at rejse videre ud i verden.

Se videoer fra vores rejse her: