You are currently viewing Mallorca – Vandretur og Vanlife

Mallorca – Vandretur og Vanlife

K og jeg har før været på Mallorca. Mange fik inspiration fra vores tidligere tur til øen – så forhåbentligt kan denne artikel skabe endnu mere lyst, til at besøge denne undervurderede spanske eventyr ø.

Mallorca er meget mere end en pensionist ø, fyldt med cykelryttere. Mallorca er en enormt smuk og nemt Ø at opleve igennem roadtrips og vandreture. Vi lejede en campervan, lige som sidste gang, og kørte herefter øen rundt på en uge.

Vi lejede vores campervan igennem Airbnb. Mange på Mallorca lejer deres vans ud som 1værelses lejligheder, så søger du på dette, vil du finde forskellige vans som du kan leje. Vi lejede en gammel  vw t3 som første os øen rundt.

Far des Cap de ses Salines – Det perfekte sted at campere

Da vi har blevet hentet i lufthavnen og installeret i vores mobilehjem gik turen sydøst Far des Cap de ses Salines.  Dette sted er et fyrtårn som ligger helt ude til vandet. Selve fyrtårnet er ikke noget vildt i sig selv, men det er lokationen. I år 2021 var det nemt at finde sovesteder i sin van, men da vi her i 2022 kom tilbage til Mallorca, havde tingene ændret sig. Der er nu mange skilte som skilter med ”campervan forbudt” – ligeledes var en del af P områderne afspærret, hvilket gjorde det svært at finde et sted at parkere. Heldigvis var disse regler ikke kommet til Far de Cap de ses Salines. Her kunne vi frit campere i siden af vejen. Vi ankom til dette sted sidst på dagen, så vi kørte vej af en Lidl, handlede lidt, for så at kører tilbage til stedet. Her gik vi en lille tur inden K begyndte at lave aftensmad. Da vi havde spist aftensmad, læste vi op på næste dags vandretur. Næste dag skulle byde på en vandre tur fra Far des Cap de ses Salines til Cala Llombards tur/retur. Et hike på ca 28km.

Læs om hele hiket Far des Cap de ses Sallines til Cala Llombards tur/retur her:

Videre nord på langs østkysten

Efter at vi havde hiket ved Far des Cap satte vi nu kursen mod nord. Vi holdt os stadig langs østkysten da den virkelig byder på nogle smukke strande. Vi havde sat kursen efter Google Maps.: Son Jamuell – Et bjerg som vi ville op og bestige.

Selve køreturen nord langs østkysten af Mallorca er fantastisk. Denne tur kan du nemt splitte op over flere dage, hvis du fx gerne vil nyde eftermiddagene på stranden. Mallorca har flere hundrede små skjulte strande (Calla) som ligger overalt lagt kystlinjen.

Vil du opleve en virkelig lækker strand så er Cala Llombards virkelig et godt bud. Her er skal du tage til i de helt tidlige morgentimer og opleve solen stå op.  Der kan i perioder af året være proppet med turister på denne lokation, men der er også tider hvor der næsten ingen er. Det er virkelig et lille skjult paradis.

Vores kurs var langt længere nord – så vi brugte nogle timer i bilen hvor vi sludrede og ellers nød det smukke landskab som vi kørte igennem.

Ved ankomst til P pladsen som man kommer til, slog vi lejr i bilen. Vi havde ikke travlt, så vi brugte tid på at lave mad og sidde og snakke. Klokken var ved at blive sent, da vi havde holdt en masse små pauser i løbet af dagen, så vi valgte at lave hiket dagen efter.

Læs om hele hiket Son Jaumell tur/retur her:

Næste station Miador Penya

Efter at have oplevet den flotte udsigt og det eventyrlige hike til Son Jamuell satte vi nu kursen mod vest for at besøge den nordlige spids af Mallorca, som ligger bagved byen Alcudia. Området kan være lidt svært at finde, men bruger du Google Maps og har lidt tålmodighed, så er det virkelig rejsen værd. Vi brugte et par dage i dette smukke område. Dette sted er Mallorcas paradis for dem som kan lide at vandre. Det er et halvtstort område helt dækket af vandrestier og ekstremt smukke udsigter. Et af de aller mest berømte steder her, er Miador Penya. Denne er vandretur byder på Mallorcas nok smukkeste udsigt!

Efter at have klaret dette hike, valgte vi at vandre videre i omnrådet. Det bød os på endnu et dagshike hvor der blev stemplet godt 20km ekstra i støvlerne.

Læs om hele hiket Mirador Penya Del Miga tur/retur her:

Efter at have klaret disse vandreture i dette område, valgte vi at bruge det sidste døgn på at køre resten af øen rundt. Vi kørte derfor ned langs den vestlige side at Mallorca. Der var nogle højdepiunkter som fx Far de Formentor som vi ikke fik set. Hele dette område, som er det mest nordlige punkt på Mallorca, kunne vi ikke komme til denne gang, grundet et stort cykelløb. Heldigvis fik vi oplevet dette smukke sted i år 2021 som kan læses her:

Endnu en rejse til Mallorca blev stemplet i bogen. Dette sted er og bliver fantastisk. Både for erfarene rejsere samt nye i faget. Mallorca er et oplagt sted at teste din rejselyst. Landet er venligt, det er sikkert og det er heller ikke for dyrt. Der er ikke langt fra bjerg til by, så du er aldrig sådan rigtig langt væk fra civilisationen.

Vi havde nogle fantastiske dage på Mallorca endnu en gang.

hygge i vores campervan
der bliver lavet morgenkaffe
smilet er stort på vores vandreture
prøver at se sej ud
K kunne lige akurat sidde oprejst i vanen
udsigt
fantastisk vejr på Mallorca
vandretur
Fra et langt og dejligt hike!